سخن اندیشمندان
شهر يك اثر هنري بزرگ است كه آفرينندگاني به وسعت خود و به تعداد جمعيتش دارد (كريستوفر الكساندر)

چهارشنبه, ۱۷ بهمن , ۱۴۰۳ Wednesday, 5 February , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 596 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 5 تعداد دیدگاهها : 78×

ویژه خبری

پایان اولین دوره مسابقات آزاد مهارتی هوش مصنوعی در البرز هوش مصنوعی و مدیریت شهری نوین برگزاری کارگاه نویسندگی روایت پایداری در کرج کوتاه کردن دست سودجویان از حریم رودخانه های کرج تردد ۱۸۸ میلیون خودرو از راه های البرز تاثیر مثبت پلاسما درمانی بر درمان زخم های دیابتی در البرز همایش بزرگ پیاده‌روی خانوادگی در هشتگرد برگزار می شود استفاده از مدیران بومی و کارآمد در اولویت استاندار البرز باشد آمادگی راهداری البرز برای حضور در رزمایش الی بیت المقدس تولید سالانه ۳۱۱ میلیون مترمکعب آب شرب در البرز خبر قطعی برق در بهار و تابستان صحت ندارد اجرای طرح جمع آوری چرخ دستی‌های غیر مجاز در کرج کاهش ۱۰ درصدی ذخیره سد کرج نسبت به سال گذشته مسابقه طراحی المانِ میدان ورودی دانشگاه جامع امام حسین اندیشکده حکمرانی شهری مِهستان ضوابط راه پله ۱۰۰ میلیون تومان پاداش برای یک شخصیت ماندگار عروسکی کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت شهری هزینه مدیریت شیرابه در حلقه‌دره ۶ میلیارد تومان است ماهدشت میزبان مسابقات قهرمانی یونیون شیتوریو کاراته کشور 

اهمیت حمل و نقل شهری در توسعه پایدار
03 مرداد 1403 - 21:21
شناسه : 3382
9
توسعه پایدار

اهمیت حمل و نقل شهری در توسعه پایدار به گزارش دانشنامه تخصصی و پایگاه خبری موج شهر؛ حمل و نقل شهری یکی از عوامل کلیدی در توسعه پایدار شهرها است. این موضوع از جهات مختلفی اهمیت دارد که بهبود کیفیت زندگی شهروندان، کاهش اثرات زیست‌محیطی، افزایش بهره‌وری اقتصادی، و تقویت انسجام اجتماعی را شامل می‌شود. […]

ارسال توسط : منبع : دانشنامه تخصصی و پایگاه خبری موج شهر
پ
پ

اهمیت حمل و نقل شهری در توسعه پایدار

به گزارش دانشنامه تخصصی و پایگاه خبری موج شهر؛ حمل و نقل شهری یکی از عوامل کلیدی در توسعه پایدار شهرها است. این موضوع از جهات مختلفی اهمیت دارد که بهبود کیفیت زندگی شهروندان، کاهش اثرات زیست‌محیطی، افزایش بهره‌وری اقتصادی، و تقویت انسجام اجتماعی را شامل می‌شود.

نیاز به ارتباط کارآمد و توسعه حمل و نقل درون شهری عمومی منجر به ظهور جنبش نوشهرگرایی شد. این جنبش در سال‌های پایانی ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ در شهر‌های بزرگ و در اثر فرسودگی و زوال مناطق شهری، افزایش محله‌های پراکنده و… شکل گرفت. موضوعاتی که هم اکنون نیز چالش مهمی در شهر‌های بزرگ محسوب می‌شوند. این جنبش پاسخی به پراکندگی شهری بوده و یکی از مهم تری اصول آن تقویت سیستم حمل و نقل عمومی است.

امروزه سیستم حمل و نقل عمومی تاثیر متقابل و مهمی بر سه حوزه اقتصاد، اجتماع و محیط زیست دارد و از این رو مانند رگ‌های حیاتی شهر تاثیر شگرفی بر توسعه پایدار شهر‌ها دارد.

کاهش آلودگی هوا و اثرات زیست‌محیطی

حمل و نقل شهری پایدار به کاهش آلودگی هوا و اثرات منفی زیست‌محیطی کمک می‌کند. استفاده از وسایل نقلیه عمومی، دوچرخه‌سواری، و پیاده‌روی به جای استفاده از خودروهای شخصی می‌تواند میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای و ذرات معلق در هوا را کاهش دهد، همچنین توسعه سیستم‌های حمل و نقل عمومی برقی یا هیبریدی نیز به کاهش آلودگی کمک می‌کند

بهبود کیفیت زندگی شهری

یک سیستم حمل و نقل شهری کارآمد و پایدار می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی شهری کمک کند. کاهش ترافیک، کاهش زمان سفر، و افزایش دسترسی به خدمات و امکانات شهری از جمله مزایای این سیستم‌ها است. این عوامل می‌توانند استرس و فشار روانی شهروندان را کاهش دهند و زندگی روزمره را آسان‌تر کنند

افزایش بهره‌وری اقتصادی

حمل و نقل کارآمد و پایدار می‌تواند به افزایش بهره‌وری اقتصادی شهرها کمک کند. کاهش زمان و هزینه‌های سفر برای کارگران و کارمندان به افزایش بهره‌وری در محل کار منجر می‌شود. علاوه بر این، سیستم‌های حمل و نقل مناسب می‌توانند دسترسی به بازارها و مراکز تجاری را تسهیل کنند و به رشد اقتصادی کمک کنند.

تقویت انسجام اجتماعی

حمل و نقل عمومی به تقویت انسجام اجتماعی و کاهش نابرابری‌های اجتماعی کمک می‌کند. دسترسی همگانی به وسایل نقلیه عمومی ارزان و کارآمد، امکان جابجایی برای تمام اقشار جامعه را فراهم می‌کند و از انزوای اجتماعی جلوگیری می‌کند. این امر به تقویت روابط اجتماعی و ایجاد حس تعلق به جامعه خواهد انجامید.

حفاظت از منابع طبیعی

استفاده بهینه از منابع طبیعی و کاهش مصرف انرژی از طریق توسعه حمل و نقل پایدار، به حفاظت از منابع طبیعی کمک می‌کند. سیستم‌های حمل و نقل عمومی و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توانند به کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و حفاظت از منابع طبیعی منجر شوند.

پیشگیری از تغییرات اقلیمی

حمل و نقل شهری پایدار نقش مهمی در مقابله با تغییرات اقلیمی دارد. کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای از طریق کاهش استفاده از خودروهای شخصی و توسعه سیستم‌های حمل و نقل عمومی می‌تواند به کاهش اثرات تغییرات اقلیمی کمک کند و به تحقق اهداف توافقنامه‌های بین‌المللی مانند توافقنامه پاریس یاری رساند.

بهبود سلامت عمومی

حمل و نقل پایدار می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند. کاهش آلودگی هوا و کاهش تصادفات جاده‌ای از جمله اثرات مثبت حمل و نقل پایدار بر سلامت عمومی است. علاوه بر این، تشویق به پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری می‌تواند فعالیت جسمانی را افزایش داده و سلامت جسمی شهروندان را بهبود بخشد.

توسعه حمل و نقل شهری پایدار نه تنها به بهبود کیفیت زندگی و حفاظت از محیط زیست کمک می‌کند، بلکه به افزایش بهره‌وری اقتصادی و تقویت انسجام اجتماعی نیز منجر می‌شود. بنابراین، برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در توسعه سیستم‌های حمل و نقل پایدار از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌تواند به دستیابی به اهداف توسعه پایدار کمک شایانی نماید.

لینک اخبار مرتبط:

حل تنش آبی کمالشهر

 

Using public transportation, cycling, and walking instead of private cars can reduce emissions of greenhouse gases and aerosols, and the development of electric or hybrid public transportation systems can also help reduce pollution.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 357987 -021
پسـت الـکترونیـکی info@mojshahr.ir
آدرس پسـتی تهران، بزرگ راه همت، خیابان میرداماد، کوی ولیعصر ،ساختمان 25، دفتر فرهنگستان