سخن اندیشمندان
شهر يك اثر هنري بزرگ است كه آفرينندگاني به وسعت خود و به تعداد جمعيتش دارد (كريستوفر الكساندر)

چهارشنبه, ۱۷ بهمن , ۱۴۰۳ Wednesday, 5 February , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 596 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 5 تعداد دیدگاهها : 78×

ویژه خبری

پایان اولین دوره مسابقات آزاد مهارتی هوش مصنوعی در البرز هوش مصنوعی و مدیریت شهری نوین برگزاری کارگاه نویسندگی روایت پایداری در کرج کوتاه کردن دست سودجویان از حریم رودخانه های کرج تردد ۱۸۸ میلیون خودرو از راه های البرز تاثیر مثبت پلاسما درمانی بر درمان زخم های دیابتی در البرز همایش بزرگ پیاده‌روی خانوادگی در هشتگرد برگزار می شود استفاده از مدیران بومی و کارآمد در اولویت استاندار البرز باشد آمادگی راهداری البرز برای حضور در رزمایش الی بیت المقدس تولید سالانه ۳۱۱ میلیون مترمکعب آب شرب در البرز خبر قطعی برق در بهار و تابستان صحت ندارد اجرای طرح جمع آوری چرخ دستی‌های غیر مجاز در کرج کاهش ۱۰ درصدی ذخیره سد کرج نسبت به سال گذشته مسابقه طراحی المانِ میدان ورودی دانشگاه جامع امام حسین اندیشکده حکمرانی شهری مِهستان ضوابط راه پله ۱۰۰ میلیون تومان پاداش برای یک شخصیت ماندگار عروسکی کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت شهری هزینه مدیریت شیرابه در حلقه‌دره ۶ میلیارد تومان است ماهدشت میزبان مسابقات قهرمانی یونیون شیتوریو کاراته کشور 

20 اردیبهشت 1403 - 11:11
شناسه : 1989
8
سازمان بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری مشهد (دفتر تسهیل گری شهید معقول و امیرآباد)

ترویج مشارکت مردمی در شرکت تولیدی قطعات خودرو دانشنامه تخصصی و پایگاه خبری موج شهر؛ به گزارش دفتر تسهیل گری شهید معقول و امیرآباد به گفتگو با حسن پورکرمانی در خصوص ترویج مشارکت مردمی در شرکت تولیدی قطعات خودرو پرداخت. در دل شلوغی‌های شهرک شهید رجایی، یک مکان امن و آرام در خیابان مهریز وجود […]

ارسال توسط : منبع : دانشنامه تخصصی و پایگاه خبری موج شهر
پ
پ

ترویج مشارکت مردمی در شرکت تولیدی قطعات خودرو

دانشنامه تخصصی و پایگاه خبری موج شهر؛ به گزارش دفتر تسهیل گری شهید معقول و امیرآباد به گفتگو با حسن پورکرمانی در خصوص ترویج مشارکت مردمی در شرکت تولیدی قطعات خودرو پرداخت.

در دل شلوغی‌های شهرک شهید رجایی، یک مکان امن و آرام در خیابان مهریز وجود دارد با آدمهای خاص؛ یک شرکت تولیدی قطعات خودرو که اگرچه ظاهری شلوغ و پر سر و صدا دارد، آدم‌هایی ی متفاوت در آن مشغول به کارند. در این کارگاه آدم‌هایی مشغول‌اند که به خاطر سابقه تیره خود در گذشته خود، جایی برای کار نداشتند.

اما صاحب این کارگاه برعکس خیلی‌ها که فکر می‌کنند باید از آدم‌های سابقه دار دوری کرد، بر این باور است که آنها نیاز دارند تا دستشان گرفته شود. این همان اندیشه و باوری است که اگر در بین آدم‌های یک محله رایج شود، سبب شکل‌گیری تدریجی تفکری در بین مردم می‌شود که آن‌ها را به سمت فرایند مشارکت در امور مختلف محلی می‌برد؛ اتفاقی که شهرداری و دفاتر تسهیل‌گری بنایشان را بر همین اندیشه گذاشته‌اند تا مسائل و مشکلات مردم در محله و منطقه تحت فعالیت‌شان با مشارکت مردم رفع و رجوع شود.

برای همین می‌توان گفت حسین پورکرمانی، مسئول این کارگاه میللنگ‌تراشی با کاری که در پیش گرفته است، به نوعی مشارکت و همدلی را در شهرک شهید رجایی ترویج می‌دهد. او  دست این آدم‌ها را گرفته است تا گذشته تاریک آنها در آینده روشن‌تر شود. و اکنون این آدمها نه فقط همکار که همدل او شده‌اند.

حسین پورکرمانی متولد 1356 است. او را در محله به عنوان کارآفرینی موفق و دلسوز می‌شناسند که با بکارگیری نیروهای کار با سابقه کیفری، توانسته است برای آنها شغل ایجاد کرده کند.

کارگاهی که23 سال پیش با حضور 3 نفر راه‌اندازی شد

23 سال پیش حسن پورکرمانی کارگاهش را با 3 نفر راه‌اندازی می‌کند؛  کارگاه  ۴۴۰ متری  امروز، آن زمان فقط ۴۰ متر وسعت داشت. او که در آن زمان توانسته بود کاری را برای خودش دست و پا کند حالا در در مرحله بعد، قدم در پله بلندتری گذاشته و افرادی را مشغول کار می‌کند که شاید دیگران به راحتی نتوانند به آنها اعتماد کنند. اعتماد، قدم اول این کارآفرین است که با تکیه بر آن توانسته است تا امروز به گونه‌ای پیش برود که نامی نیک از او برجای بگذارد.

از استخدام‌های عجیب تا استخر و کشتی

شاید باورش سخت باشد اما نیروهای استخدامی در این کارگاه را افرادی شامل می‌شوند که سابقه بزهکاری داشتند. افرادی که پورکرمانی، هیچ گاه از این صفت برای آنها استفاده نمی‌کند، برعکس وقتی می‌خواهد درباره آنها حرف بزند می‌گوید « بچه های پرشور و پر انرژی ». پورکرمانی به این دلیل آنها را استخدام کرده تا راهی جلوی پای آنها قرار بگیرد و به جای خلاف کار کنند.

با همین هدف هم هست که شرایطی برای کارکنانش فراهم کرده تا این افراد در کنار کار، با هم استخر بروند و شنا کنند، کشتی بگیرند، بیرون از شهر بروند و به این ترتیب انرژیشان با کار و تفریح و با هم بودن تخلیه شود.

کامیاب مشاور آقای پورکرمان، یا بهتر است بگوییم «رفیق » او، میگوید: حسین پورکرمانی اینجا همه را به اسم کوچک صدا می‌زند و یک آقا هم اول اسم همه می‌گذارد. همین کار او صمیمیت خاصی بین بچه‌ها ایجاد کرده است و به نظر من همین، یکی از رموز موفقیت این در اینجاست.

باید به نیروها شخصیت کاری داد

او ادامه می‌دهد: بنظر من باید به نیروها، شخصیت کاری داد. اگرچه قدیم می‌گفتند « باید ۲سال جارو کنی تا بتوانیم نیرو را پشت دستگاه بگذاریم» اما من معتقدم باید به نیروی کار خودباوری داد. گرچه که اعتماد به نیروی کار در این کارگاه آسان نیست زیرا کسی که پشت این دستگاه‌ها قرار می گیرد باید واقعا کاربلد باشد. به هر حال زمانی که به این جوان‌ها جایگاه و احساس غرور می‌دهیم برای خودشان احترام و شخصیت قائل می‌شوند و دنبال دعوا و بزهکاری نمی‌رود.

او در بخشی دیگر از صحبت هایش می گوید: ما به این جوان‌ها به چشم یک انسان فرهیخته نگاه می‌کنیم، به چشم استادکار دستگاه.

به باور او، بهره هوشی بالای نیروهای کار نتیجه خودباوری این جوان‌هاست.او اصلا به یاد نمی آورد که کارگری استعفا داده باشد می گوید: برخی از نیروها جای دیگر پیشنهاد حقوق بیشتر داشتند ولی نرفتند زیرا یک جو صمیمی و دوستانه همراه با احترام بینشان حکم فرماست.

در پایان باز هم شاید لازم باشد به این نکته اشاره کرد که مشارکت و رواج این اندیشه در بین مردم فقط کار نهادها و ارگان‌های رسمی نیست. در واقع مردم عادی با فعالیت در این حوزه به این نهادها کمک کرده و این امر را تسهیل می‌کنند. امری که در صورت اتفاق افتادن می‌تواند به آینده‌ای منجر شود که مردم با مشارکت یکدیگر بتوانند همه مسائل و مشکلات محدوده زندگی خود را رفع کنند.

دفتر تسهیل گری شهید معقول و امیرآباد

سازمان بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری مشهد

 

لینک اخبار مرتبط:

قهرمانی به سبک سامورایی

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 357987 -021
پسـت الـکترونیـکی info@mojshahr.ir
آدرس پسـتی تهران، بزرگ راه همت، خیابان میرداماد، کوی ولیعصر ،ساختمان 25، دفتر فرهنگستان