سلسله نشست های روایت مشهد
دانشنامه تخصصی و پایگاه خبری موج شهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد؛ به بررسی چهاردهمین جلسه از سلسله نشست های روایت مشهد می پردازد.
در این جلسه که به همت مرکز اسناد اداره کل روابط عمومی شهرداری مشهد، برگزار شد؛سعید حسینقلی زاده مقدم شهردار منطقه ۹،محمد سادات مدیر بوستان وکیل آباد و جمعی از مسئولان و علاقمندان به تاریخ و هویت شهر حضور داشتند.
محمد سادات مدیر بوستان وکیل آباد در بخشی از این مراسم به اقداماتی نظیر طرح جامع باغ وکیل اباد در دهه های ۸۰ و ۹۰ اشاره کرده و افزود: پروژه های عمرانی مختلف و مرمت و بازسازی در طول یک دهه صورت گرفت.
وی ادامه داد: این باغ ویژگی های خاص خود را دارد که بوستان شهربانو با حدود ۷ هکتار، سایت پرنده نگری، محل حمایت و اشنایی با پرندگان از این جمله است. سادات از برنامه ریزی هایی چون احداث مخزن ۴۰ هزار متر مکعبی برای رفع مشکلات آبی خبر داد.
وی در پایان عنوان کرد: وقف نامه حسین اقای ملک به واقع یک کلاس درس است که روزانه ما از آن بهره میبریم.این وقف انچنان دقیق نوشته شده است ک پس از گذشت ۶۰ سال شرایط بهتری پیدا می کند.
موقوفات حاج حسین ملک در مشهد یک استثنا در کل کشور است
دربخش دیگری مهدی سیدی تاریخ پژوهش و مشهد شناس بیان کرد: حضور در سالروز درگذشت حاج حسین ملک یک اتفاق مبارک است که پس از سال ها از درگذشت وی امروز رقم خورد، امید داریم این اتفاق تکرار شود.
وی ادامه داد: موقوفات و شخصیت حاج حسین ملک در کشور استثنا است، فضل و علاقه وی به کتاب و ادب در کنار دارا بودن ثروت کلان مهم ترین مساله مربوط به وی است.
سیدی تاکید کرد: زندگی حاج حسین اقای ملک یک کلاس اخلاق است، فردی که به رایگان زمین هایی را برای اسکان فرهنگیان و زمین های باغ ملک آباد را وقف مردم می کند.
وی ادامه داد: زندگی این مرد بزرگ با افسانه های بسیاری ادغام شده است که دهان به دهان میگردد،اما آنچه دارای اهمیت است علاقه و خدمت وی به فرهنگ و مردم است.
در پایان جلسه جوادنواییان، تاریخ پژوه به بخش هایی از زندگی بزرگترین واقف کشور اشاره کرده و گفت: چهارم مرداد ماه پنجاه و دومین سالگرد درگذشت پسر بزرگ برجستهترین تاجر ایران است که پس از تشرف به حج به «حاج حسین آقا ملک» مشهور شد، در همین ایام مسئول اداره املاک پدرش در مشهد شد.
وی ادامه داد: او از سال ۱۳۱۶ خورشیدی آغاز به وقف عمده سهم ارث پدری و املاک و دارائیهای خود کرد. بزرگترین موقوفه وی کتابخانه و موزه ملی ملک در تهران است که تولیت آن را به آستان قدس رضوی واگذار کرده است.
نواییان گفت: بخشش ۲۰۰ هکتار زمین به فرهنگیان شهر در محدوده بولوار معلم و بخشی از اراضی مزرعه وکیلآباد به کارمندان پست تلگراف و تلفن در کنار اهدای زمین لازم برای احداث شیرخوارگاه و زندان مشهد و البته باغ ملّی به شهرداری گوشههایی از این بلندنظری او بود.
وی افزود: خاطره سازترین وقف او برای مشهدیها باغ وکیل آباد است که در سوم آذر ۱۳۴۸ رسما وقف شد. وی در مشهد ازدواج کرد و در دارالحفاظ حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شده است.
بوستان وکیل آباد
باغ وکیل آباد حدود 75 هکتار وسعت دارد یکی از عمارتها تبدیل به موزه شده است و سایت پرنده نگری نیز در این بوستان افتتاح شد. در طرح توسعه پارک 8 باغ متصل به هم تعریف شده است. تعداد درختان آن که روزگاری به یکی از اوسنه های مردم تبدیل شده بود حدود 30 هزار درخت است. قدمت قنات وقف شده که 3 مظهر آن در محدوده پارک است بالای 100 سال است و وقف نامه برای حفظ آن هم دستوراتی داده شده و مخارجی برای تعویض لولههای گلوگاه آن تعیین شده است.
با اجرای طرح های توسعه تاکنون 7 باغ شامل 1.دانش آموزی ( فضای حضور اردوهای دانش آموزی از قدیم الایام) 2.هنرمندان (محدوده قدیمی و مرکزی باغ؛ با توجه به وجود درختان کهنسال و عمارت های به جای مانده از مرحوم ملک و مجسمه برنزی ایشان) 3.باغ شب ( شرایط مناسب اتراق شبانه در بخش مرتفع باغ) 4.باغ گیاه شناسی (در کنار باغ هنرمندان با توجه به کاشت گونه های متفاوت گیاهی) 5.باغ خورگشت (فضای جنگلی مناسب اتراق باغ در قسمت شمالی است) 6. باغ صخره ای (بخش سنگی و صخره ای شمالی ترین قسمت باغ در حدفاصل پل وکیل آباد و پل پرتوی) 7. باغ بانوان (در قسمت غربی و مجاور ویلاشهر.) اجرا شده است و دو باغ دیگر با نام های پرتوی (در شمال مجموعه) و گلستان (درجنوب مجموعه) نیز طراحی شده که در آینده اجرا خواهد شد.
باغ بانوان وکیل اباد نیز با نام باغ شهربانو حدود 7 هکتار وسعت دارد و شامل 850متر مسیر ویژه دوچرخه سواری، 1500 متر مسیر پیاده روی و ایستگاه های ورزشی سکوی یوگا، تی.آر.ایکس و بدنسازی، سالن 600نفره آمفی تئاتر و آبنماهای متعدد، حوضچه و آبگیر، اتاق ویژه مادر و کودک، رستوران و کافی شاپ، زمین تنیس و چند زمین ورزشی و بازی است. نیت خیری که همچنان سبب شادی و ساختن لحظات لذت بخش است.
ثبت دیدگاه