سخن اندیشمندان
شهر يك اثر هنري بزرگ است كه آفرينندگاني به وسعت خود و به تعداد جمعيتش دارد (كريستوفر الكساندر)

چهارشنبه, ۱۷ بهمن , ۱۴۰۳ Wednesday, 5 February , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 596 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 5 تعداد دیدگاهها : 78×

ویژه خبری

پایان اولین دوره مسابقات آزاد مهارتی هوش مصنوعی در البرز هوش مصنوعی و مدیریت شهری نوین برگزاری کارگاه نویسندگی روایت پایداری در کرج کوتاه کردن دست سودجویان از حریم رودخانه های کرج تردد ۱۸۸ میلیون خودرو از راه های البرز تاثیر مثبت پلاسما درمانی بر درمان زخم های دیابتی در البرز همایش بزرگ پیاده‌روی خانوادگی در هشتگرد برگزار می شود استفاده از مدیران بومی و کارآمد در اولویت استاندار البرز باشد آمادگی راهداری البرز برای حضور در رزمایش الی بیت المقدس تولید سالانه ۳۱۱ میلیون مترمکعب آب شرب در البرز خبر قطعی برق در بهار و تابستان صحت ندارد اجرای طرح جمع آوری چرخ دستی‌های غیر مجاز در کرج کاهش ۱۰ درصدی ذخیره سد کرج نسبت به سال گذشته مسابقه طراحی المانِ میدان ورودی دانشگاه جامع امام حسین اندیشکده حکمرانی شهری مِهستان ضوابط راه پله ۱۰۰ میلیون تومان پاداش برای یک شخصیت ماندگار عروسکی کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت شهری هزینه مدیریت شیرابه در حلقه‌دره ۶ میلیارد تومان است ماهدشت میزبان مسابقات قهرمانی یونیون شیتوریو کاراته کشور 

کلیشه هایی که مردان را آسیب پذیر کرده است
30 آبان 1403 - 14:20
شناسه : 3709
3
بررسی نقش کلیشه ها در خشونت علیه مردان؛ ارقام نشان می دهد که از هر سه قربانی خشونت خانگی یک نفر مرد است، با در نظر گرفتن عدم گزارش اغلب این خشونت ها آمارهای بیش از این خواهد بود.
ارسال توسط : نویسنده : لیلی رحمانی
پ
پ

شهرها بستر شکل گیری معضلات اجتماعی و زنجیره آسیب ها هستند و لزوم شناخت و کاهش آمار مباحث می تواند نظم بیشتری ایجاد نماید. در این بین خشونت و علی الخصوص خشوت های خانگی قش پررنگی در زندگی شهرنشینان و فضای شهری دارد که میبایست مورد بررسی دقیق تری قرار گیرد. از میان خشونت های خانگی نیز آنچه مغفول تر مانده آمار خشونت های علیه مردان است که عدم وجود آمار صحیح آن را به حاشیه برده است.

تفاوت های جسمی و روحی میان زنان و مردان از گذشته دور منجر به شکل گیری قالب ها و ساختارهایی شده که جامعه طبق آن رفتارهای دو جنس را می آزمایند؛ قالب هایی که به کلیشه های اسیب زننده بدل شده اند. این کلیشه ها سال هاست که تعیین می کند چه رفتارهایی باید و چه رفتارهایی نباید از زنان و مردان سر بزند. موضوعی که منجر به آسیب ها و فشارهایی علیه افراد شده است. این کلیشه تاثیر قابل توجهی در بحث اعمال خشونت دارند و به گفته روانشناسان اجتماعی مقدار قابل توجهی از خشونت علیه مردان ذیل این کلیشه ها جای می گیرد.

درواقع مردان در اغلب جوامع با جملاتی مواجه می شوند که بار بسیاری بر دوش آنها می گذارد. در مثالی ساده شاید بتوان به جلب حق گریستن به عنوان عملی کاملا طبیعی و فیزیولوژیک نام برد. مردان با این نگرش که گریه کردن و یا حتی سخن گفتن از آسیب هایی که دیده اند، عزت و شرف خود را زیر سوال میبرند چنین مسائلی را پنهان کرده و بار تحمل موضوعات را به دوش می کشند. این مساله باوجود گسترش شهرها همچنان رایج و قابل رویت است.

این نگرش را در طیف رفتارهای شدیدتری چون کتک خوردن در نظر بگیرید؛ در فضای خانواده کلیشه ها منجر به این نگاه می شود که مردان میبایست شبیه به کوه های آسیب ناپذیری بار تمامی موضوعات را به دوش کشیده و حقی برای اعتراض از شرایط نداشته باشند و اگر کوتاهی از انان سر بزند مورد انتقادهای شدیدی واقع شوند.

دقت کنید که این سخنان به معنای نادیده گرفتن خشونت های صورت گرفته علیه زنان نیست اما ارقام نشان می دهد که از هر سه قربانی خشونت خانگی یک نفر مرد است. با این حال، مردان اغلب تمایلی به گزارش بدرفتاری ندارند زیرا احساس خجالت می‌کنند، می‌ترسند که باورشان نشود، یا می‌ترسند که شریک زندگی‌شان انتقام بگیرد.این آمار در شهرهای مختلف بسته به وجود هنجارهای فرهنگی متفاوت است.

در واقع اغلب مردان در مواجه با چنین شرایطی گزارشی از وضعیت ارائه نمی دهند و این به معنای نبودن امار صحیحی از خشونت علیه مردان به خصوص در جوامع سنتی تر است. روانشناسان معتقدند خشونت علیه مردان بیشتر شامل توهین و تحقیر و خشونت های کلامی است.

آمارها همچنین نشان از ان دارد که میزان خشونت در طبقات متوسط شهری بیشتر است. در واقع ساختارهای مرد سالارانه در طبقات پایین جامعه بیشتر دیده می شود و این مانعی برای ایجاد رفتارهای خشونت بار است. همچنین در طبقات بالای جامعه، وجود ثروت به عنوان مرهمی برای مشکلات زندگی مانع از رفتارهای خشونت آمیز زنان علیه همسرانشان می شود، اما در طبقات متوسط وضعیت متفاوت است.

در اغلب خانواده های این طبقه(متوسط شهری) زنان به درک مناسبی از جایگاه خود رسیده اند اما از طرفی گاها هنوز هم کلیشه های سنتی در این خانواده ها حاکم است و عموما جایگاه مردان هنوز به درستی تبیین نشده است. این مساله احتمالا در جوامعی که  در مراحل گذار به مدرنیته نیز هستند نمود بیشتری دارد.

نهایتا ذکر این مساله قابل توجه است که آنچه مانع از ثبت آمار صحیح و در واقع وجود امکانی برای ریشه یابی مناسب و حل این مساله است، به دلیل وجود کلیشه هایی که هنوز هم در ذهن  افراد و به خصوص مردان تزریق می شود، بزرگترین مانع محسوب می شود. کلیشه هایی به سادگی این جمله که “مرد که گریه نمی کنه…”

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 357987 -021
پسـت الـکترونیـکی info@mojshahr.ir
آدرس پسـتی تهران، بزرگ راه همت، خیابان میرداماد، کوی ولیعصر ،ساختمان 25، دفتر فرهنگستان