روایتی از محله های سیل زده مشهد
مجتبی سلامیان کارشناس و خبرنگار دانشنامه تخصصی و پایگاه خبری موج شهر به روایتی از محله های سیل زده مشهد می پردازد و از درد و دل ساکنان و انتظارات آنها می گوید.
روزگذشته مرحله دوم کمکهای دولت در قالب اقلام اساسی و بر اساس ارزیابی ارزیابان بین آسیب دیدگان محدوده مورد نظر توزیع شد؛ به همین بهانه سری به یکی از محله های آسیب دیده از سیل چند هفته گذشته مشهد زدیم.
سپاه 69 از جمله بخش هایی بود که در سیل اخیر مشهد خسارت فراوانی متحمل شد، سیلی که طی آن نیروهای امدادی و گروه های بسیار مردم نهاد و بخش های وسیعی از نیروهای شهرداری طی آن اقدام به خدمت رسانی و یاری شهروندان خسارت دیده پرداختند.
بعد از گذشت بیش از دو هفته پای درد و دل ساکنان محله سیدی و سپاه 69 نشستیم . یکی از کارمندان کمیته امداد حاضر در منطقه خود در کودکی ساکن محله صبا و پایین دست بلوار سپاه سکونت داشتهاند؛ وی با بیان اینکه این نخستین بار نیست که سیل خساراتی را در این محدوده به بار آورده است، می گوید:
“سیل در این محدوده سابقه داشته است و اگر اشتباه نکنم سال 85 بعد از بارندگی شدید سیلی به عمق نیم متر در این محدوده جاری شد اما چون در آن زمان دیواری بین اراضی و منطقه مسکونی وجود نداشت سیل با یک جریان شدید اما آرام از این محدوده گذشت”
یکی دیگر از ساکنان نیز عنوان می کند: به نظر من دلیل اصلی این حادثه اختلاف مالکیتی این اراضی چندین هکتاری میان آستان قدس، سپاه و منابع طبیعی و دیوارکشی های این محدوده بوده که منجر به حبس سیلاب، فرو ریختن دیوار و آزاد شدن حجم بسیار زیاد آب از این نقطه بوده است که منجر به این زیان مالی و متاسفانه فوت دو کودک و یک زن سالخورده تنها در همین یک کوچه شده است.
وی ادامه می دهد: دومین علت بر اساس گفته شاهدان محلی و ساکنان عدم لایروبی دو کانال عبور سیلاب به عرض و ارتفاع 60 در 80سانتی متر در دهه نود شمسی در این کوچه بود هرچند این دو کانال حتی در صورت کارکرد صد در صدی پاسخگوی انتقال این حجم بالای سیلاب نبوده است
شهروند دیگری که از ساکنان این منطقه است نیز عنوان می کند: گله اساسی از اداره برق منطقهای است که بدون توجه به شرایط برق را قطع نکرد، همچنین ما توقع امداد و رسیدگی های بیشتری داریم.
این شهروند که شاهد حوادث آن چند روز بوده است ادامه می دهد: بحث بهداشت خانهها وجود داشته و دارد. همه خانهها را گل و لای و حتی مردار حیوانات موذی و سگ یا گربهها فرا گرفته بود و ما خواستار کمک از ارگانهای وابسته به وزارت بهداشت برای ضدعونی کردن خانهها و محل سکونت خود هستیم و خواهشمندیم به صورت اساسی تری بحث مجرای انقال روانآب زیر این کوچه بررسی و در صورت لزوم تخریب و تعریض شود تا ما دیگر با چنین حادثه تلخی مواجه نشویم”
ثبت دیدگاه